tel
Napoje

 

Kompozycje słodzące Sucrativ używane są jako środek słodzący w wielu produktach spożywczych o obniżonej wartości kalorycznej, jednak różnorakie napoje reprezentują najczęstsze zastosowanie.

W typowych napojach  bezalkoholowych, napojach na bazie soku, napojach  funkcjonalnych a także napojach alkoholowych, mieszanki słodzące Sucrativ mogą być jedynym środkiem słodzącym lub też być doskonałym uzupełnieniem słodyczy cukru, fruktozy lub innych odżywczych substancji słodzących, bez wprowadzania dodatkowych kalorii.

Zróżnicowane wymogi współczesnego producenta i konsumenta oraz chęć  tworzenia  przez nas coraz to lepszych produktów, przyczyniły się powstania szeregu kompozycji słodzących SUCRATIV, dedykowanych do konkretnych aplikacji. Podczas tworzenia uwzględniono zarówno oczekiwania dotyczące jakości profilu słodyczy gotowych napojów jak i parametrów procesu technologicznego.

 

Dzięki takiemu rozwiązaniu, dzisiejszy producent napojów może wybrać niskokaloryczną kompozycję słodzącą SUCRATIV  umożliwiającą  uzyskanie :

 - określonego poziomu intensywności słodyczy, pożądanego przez konsumenta

- stałego, stabilnego w czasie poziomu słodyczy

- optymalnego profilu słodyczy, zharmonizowanego z zastosowanymi substancjami   aromatyczno-smakowymi

 

 

W tabeli poniżej przedstawiono porównanie dwóch wybranych produktów SUCRATIV stosowanych przy produkcji napojów :

 

 

Produkt

Intensywność słodyczy w stosunku do cukru

Typowe dawki

Długoterminowa stabilność słodyczy w środowisku kwasnym

Krótka ocena profilu słodyczy

 

 

[g/l]

[ph 3,0-4,0, temp. 20 st. C]

Sucrativ 2519

190

0,4-0,5

dobra

optymalny stosunek jakości do ceny Wykazuje szczególny synergizm jakościowy ze smakiem owoców cytrusowych

Sucrativ 5717

170

0,5-0,6

bardzo dobra

czysta, szybko uwalniająca się i krótko trwająca słodycz bez  posmaków

 

Zadaj pytanie o "Napoje"