tel
Produkty mleczarskie

 

Kompozycje słodzące Sucrativ nadają się idealnie do słodzenia produktów mleczarskich o obniżonej wartości kalorycznej, zwłaszcza jogurtów owocowych, jogurtów pitnych  i aromatyzowanych napoi mlecznych i kakaowych.

 

Dzięki naszym produktom, w zależności od zawartości tłuszczu, produktów mlecznych,  możliwa jest redukcja kaloryczności do 50 % w stosunku do produktów słodzonych cukrem

 

Skład naszych preparatów słodzących jest dostosowany do standardowych procesów produkcyjnych i warunków przechowalniczych.

 

Poniżej w przedstawiono wybraną kompozycję słodzącą Sucrativ polecaną do w/w zastosowań

 

 

Produkt

Intensywność słodyczy w stosunku do cukru

Typowe dawki

Odpornośc na procesy pasteryzacji, UHTi

Stabilność słodyczy w środowisku kwasnym

Uwagi

Sucrativ Star

200

0,4- 0,5

bardzo dobra

bardzo dobra

Podczas produkcji jogurtu może być dodawany zarówno do wsadu owocowego jak i przed fermentacją, bez utraty słodyczy

 

Zadaj pytanie o "Produkty mleczarskie"