tel
Wyroby delikatesowe

 

Wyroby delikatesowe

Jedną z najważniejszych cech jakościowych wyrobów delikatesowych takich jak majonezy, dressingi ketchupy, sosy, jest ich struktura i długoterminowa stabilność.

Chociaż emulgatory i stabilizatory stanowią bardzo niewielką część finalnych produktów rynkowych, mają istotny wpływ na jakość tychże wyrobów.

VascoTech oferuje kompletne systemy stabilizujące i zagęszczające VASGUM , składające się z wyselekcjonowanych hydrokoloidów i emulgatorów, które umożliwiają produkcję wysokiej jakości wyrobów delikatesowych o obniżonej zawartości tłuszczów.

 

Stosowanie naszych produktów przyczynia się do uzyskania  :

-wysokiej stabilności emulsji,

-wysokiej lub niskiej lepkości w zależności od potrzeby

-pożądanej konsystencji

-obniżki kosztów produkcji

Nasze produkty znajdują zastosowanie zarówno w procesach na zimno jak i gorąco

 

 

Grupa produktów gotowych

Wynik  stosowania VASGUM

 

 

Majonezy tradycyjne

-poprawa stabilności i konsystencji

Majonezy niskotłuszczowe

-poprawa stabilności emulsji

-uzyskanie konsystencji podobnej do majonezu

tradycyjnego

-przedłużenie okresu trwałości

 

Majonezy niskotłuszczowe bez żółtka

-uzyskanie stabilnej emulsji niezależnie od

zawartości oleju

-uzyskanie konsystencji podobnej do majonezu

tradycyjnego

Majonezy sałatkowe niskotłuszczowe

-uzyskanie stabilnej emulsji niezależnie od

zawartości oleju

-wiązanie wody

-poprawa przylegalności

-poprawa odczucia pełności w ustach

Ketchupy

-poprawa konsystencji poprzez wiązanie wody

-stabilizacja nierozpuszczonych  składników np. przypraw

Sosy

-odporność na wysokie temperatury, jeśli produkt spożywany jest na gorąco,

-uzyskanie odpowiedniej lepkości i konsystencji,

-uzyskanie odczucia pełności w ustach

 

Zadaj pytanie o "Wyroby delikatesowe"